usynlig tannregulering Eiksmarka tannlegesenter

Usynlig tannregulering

Det er aldri for sent å rette opp smilet.

Usynlig tannregulering er kjeveortodontiske skinner som, i motsetning til tradisjonelle systemer, nesten er umerkelige, komfortable og ikke krever sementering av seler eller andre ortopediske apparater. Med denne metodikken får du et visst antall plast skinner som er avtagbare, gjennomsiktige og laget for å passe munnen din. De er veldig enkle å bruke. For å plassere dem må de justeres på tennene ved å trykke litt med fingrene for å tilpasse dem riktig.

Avhengig av karakteristikkene til hver pasient, endres justeringene for et nytt sett omtrent annenhver uke frem til behandlingen er fullført. På denne måten er tennene i kontinuerlig bevegelse i ønsket retning.

Med usynlig tannregulering kan du nyte livet som vanlig, mens de nærmest usynlige og avtagbare skinnene gir deg et rett og vakkert smil på en diskré og komfortabel måte.

Digitale løsninger gir deg mulighet til å se resultatet allerede før behandlingen

 • Konsultasjonen er rask og smertefri
 • Klar oversikt over priser, og flere betalingsmuligheter
 • Få svar på alle dine spørsmål
 • Få et godt tilbud på usynlig tannregulering
 • Bestill en konsultasjonstime

Usynlig tannregulering

Usynlig tannregulering behandlingen skjer ved bruk av en serie med avtagbare og nærmest usynlige skinner som gradvis flytter tennene dine i ønsket posisjon.

Det betyr at du kan fortsette livet som vanlig mens du retter opp tennene dine! Så langt har over 5 millioner mennesker verden over forvandlet smilene sine med usynlig regulering. En typisk behandling varer ca. 4-12 mnd.

Skreddersydd løsning

Vi vil utvikle en serie justeringer som er skreddersydd akkurat for deg. Vi bruker topp moderne 3D datateknologi for å planlegge behandlingen.

 Fra disse digitale bildene lager 3D-printere en serie justeringer som er tilpasset slik at de bare passer til deg og ditt skiftende smil.

Hvert sett med skinner bæres mellom 1-2 uker, og du fjerner dem kun når du spiser, drikker, børster tennene eller bruker tanntråd. Du besøker oss hver 3-4mnd for å sjekke og sikre at retting prosessen foregår som den skal. I løpet av ukene og månedene, når de usynlige justeringene dine endres, vil tennene gradvis bevege seg og rette seg ut. Usynlig tannregulering gir deg en helt ny måte å bruke regulering på for et ‘tydelig’ fantastisk smil!

6 gode grunner til hvorfor du skal velge usynlig tannregulering

 1. Usynlig
 2. Avtagbar
 3. Svært behagelig
 4. Tilpasset akkurat for deg
 5. Lettere renhold mellom tennene enn med fast regulering, 
 6. Forebygge karies imellom tennene ved hjelp av tanntråd

Hva er fordelene med å bruke usynlig tannregulering

Usynlig tannregulering har flere fordeler sammenlignet med tradisjonell tannregulering. For det første er de praktisk talt usynlige; de fleste vil ikke engang merke at du har dem på deg.

I tillegg er de avtagbare, slik at du kan ta dem av for å spise, drikke, pusse tennene, bruke tanntråd, til spesielle anledninger og til og med få de beste selfiene.

Dessuten, siden disse alignerne tillater bedre rengjøring av tennene, bidrar de til å forhindre tannråte mer effektivt.

Hvis du med tradisjonell tannregulering må unngå visse matvarer som søtsaker eller knekkebrød, så trenger du ikke å begrense kostholdet ditt når du bruker usynlig tannregulering. Bare ta dem av når du skal spise og ta dem på igjen når du er ferdig.

Hva med smertene?

Hvis du bruker usynlig tannregulering, vil tennene dine gradvis bevege seg ved å bruke press. Noen ganger kan dette trykket skape mindre ubehag når tennene beveger seg. Dette ubehaget betyr at behandlingen virker.

Svaret er derfor ja, behandlingen kan forårsake mild smerte fra tid til annen, spesielt når du starter med en ny skinne.

Smertene er imidlertid kortvarige og forsvinner helt i løpet av et par dager.

skallfasett Eiksmarka tannlegesenter

6 ting å tenke på hvis du bruker usynlig tannregulering

1. Ha de på så lenge som mulig.

Å holde skinnene på så lenge som mulig hver dag vil være den eneste måten å få raske resultater på. Ta dem av bare for å pusse tennene, spise eller drikke.

Minst 22 timer i døgnet anbefales. Jo lenger du bruker dem, jo bedre blir resultatet.

Dessuten vil du bli vant til deres tilstedeværelse mye raskere.

2. Behandlingens varighet avhenger av hver pasient.

I gjennomsnitt varer behandlingen omtrent ett år hos voksne pasienter. Men alt avhenger av tilstanden til tennene dine og arbeidet de trenger for å være justert og funksjonelle.

3. Raskere resultater enn med tradisjonell tannregulering

En av de store fordelene med denne form for behandling er at resultater kan oppnås raskt. Faktisk setter de fleste pasienter vanligvis pris på de første endringene i løpet av bare et par måneder, men dette avhenger av at man følgen anbefalingene fra tannlegen!

4. Hold skinnene rene

I tillegg til å opprettholde din tannhygiene, bør skinnene rengjøres hver gang de fjernes og bør rengjøres med en spesiell børste angitt for dette formålet, kaldt vann og nøytral såpe. Bruk av varmt vann anbefales ikke siden det kan deformere skinnen. I tillegg er det nødvendig å bruke spesifikke produkter for rengjøring og desinfeksjon, med minst ett eller to avkalkingsprodukter per uke.

Uansett hvor gode de er for vår egen munnhygiene, bør tannkrem eller munnvann ikke brukes til å rengjøre skinnene, da disse produktene kan skade materialet de er laget av og gjøre dem mer ugjennomsiktige.

For å unngå tap eller skade er den beste måten å holde dem i god stand på å oppbevare dem i den originale esken de ble levert i.

5. Vaner å unngå under behandling med usynlig tannregulering

Selv om det er sant at skinnene er avtakbare, er det veldig viktig å bruke dem mesteparten av dagen. Av denne grunn anbefales det at hvis du er en røyker, bør du redusere forbruket av tobakk.

Hvis du røyker med skinnene på, risikerer du at de blir mørke og flekkete, noe som gir et mørkt og skjemmende uttrykk til smilet ditt. .

Jo mindre du fjerner skinnene, jo mer effektive blir resultatene. Så, benytt anledningen til å motivere deg selv til å redusere røyking, munnen og helsen din vil takke deg.

 

6. Du trenger en vedlikeholdsskinne etter endt behandling

Usynlig tannregulering er en revolusjonerende behandling, i den forstand at den gir resultater raskt og nesten ingen vil legge merke til at du har dem på. Men når resultatene er oppnådd, som med tradisjonell kjeveortopedi, fortsetter arbeidet i en vedlikeholdsfase.

Skinnene kan gjøre en fantastisk jobb, men det er opp til deg å få det til å vare. Når tennene dine er på linje, vil tannlegen gi deg en vedlikeholdsskinne som du kan bruke mens du sover for å forhindre at tennene dine går tilbake til den opprinnelige feilstillingen.

Hvis du ikke bruker denne skinnen, kan tennene dine begynne å bevege seg igjen. Den gode nyheten er at, ettersom du blir vant til å bruke skinnene under behandlingen, vil det ikke forårsake noe ubehag å bruke en skinne om natten.